Freedom Theatre besøger Danmark

Den 9.-15. december besøger teatret ’Freedom Theatre’ i Palæstina Danmark. Skuespillere og instruktører fra teatergruppen skal bl.a. lave workshops med elever fra Langelands Efterskole og på FLOW samt holde foredrag på Vollsmose Kulturhus.

Teatret stammer fra byen Jenin – et af de hårdest ramte områder på den besatte Vestbred. Det er et teaterprojekt for unge, som lærer at udtrykke deres modstand mod besættelsen gennem kunst og kultur i stedet for vold. Historien om teateret begynder for mere end 25 år siden. Den har sit udspring i den jødiske kvinde og menneskerettighedsforkæmper Arna Mer Khamis, der giftede sig med en palæstinenser og flyttede til Jenin, hvor hun grundlagde et teater for børnene i byens flygtningelejr, hvoraf mange led af PTSD og depression pga. krig. Gennem skuespillet og teatret lærte børnene igen at lege og tro på deres drømme.

Disse børns livsforløb – og for fleres vedkommende tidlige død – blev foreviget i den prisvindende dokumentarfilm ’Arna’s children’ af instruktør Juliano Mer Khamis, søn af Arna. I filmen ser man blandt andet, da morens teater blev destrueret af israelerne i 2002. I 2006 grundlagde Juliano et nyt børneteater ’Freedom Theatre’, som han var leder af, indtil han selv blev myrdet af ukendte gerningsmænd i 2011. På trods heraf fortsætter teatret i dag dets virke.

Kom og mød ’Freedom Theatre’ og hør den fascinerende historie til et åbent arrangement i Vollsmose Kulturhus fredag dem 13. december fra kl. 17-19:30. Der er gratis adgang.

Læs mere om Freedom Theatre og Arna’s children her (links).   

For kontaktoplysninger til Faisal Abu Al-Heija og Jameyla Kishwani fra Freedom Theatre, der besøger Danmark fra den 9.-15. december kontakt Agneta Timotej, telefon: 6075 4044, atimotej@gmail.com.