Follow the Women cykler i Libanon i efteråret 2017 fra den 30. september til den 8. oktober.

13 kvinder fra Danmark deltager sammen med flere hundrede kvinder fra hele verden.

Vi kan deltage 20 kvinder fra Danmark. Hvis du er interesseret i at komme med, så kontakt stine.krogpedersen@gmail.com.

Læs mere om deltagerne nedenfor.

Helle Jonassen (Koordinator)

Uddannelse/beskæftigelse – Uddannet snedker og ergoterapeut. Arbejder som tilsynsførende i Arbejdstilsynet. Fører særligt tilsyn med sikkerhed og sundhed på Metro-byggeriet

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter) – Har deltaget i FTW turen i 2008, og siden besøgt Palæstina 3 gange, herunder 2 gange hvor jeg har bygget legeplads, - og deltog i FTW turen til Iran 2016. Er vant til at rejse – har netop været to gange i Myanmar og undervist deres 100 nye tilsynsførende i Arbejdstilsynet i sikkerhed på byggepladser. Så ja: er stærkt interesseret i mennesker i andre kulturer, og efter at have været i Palæstina, er det umuligt ikke at være engageret der og i det øvrige Mellemøsten. Har også en del at gøre med indvandrerkvinder her på Nørrebro, cykling, madlavning mm. Er også glad for min kolonihave.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW? – Fordi det er så utroligt spændende at rejse på denne måde, hvor kvinder mødes på tværs af normer, kulturer, religion mm. Det er lærerigt og fordomme (som man måske ikke engang vidste man havde) rasler af ved mødet med levende kvinder fra andre lande. Og jeg er glad for at cykle.

Hvad forventer du at få ud af det? – Større kendskab til Libanon og kvinders vilkår der, uforglemmelige oplevelser af kvinder der suser ud gennem landskabet på cykel, nye venner, sved på panden…

Hvad tror du, du kan bidrage med? – Erfaring fra tidligere ture og dermed en forståelse for, at vi ikke altid kan få det som vi selv vil. Godt humør!

Hanne Smidth (koordinator)

Uddannelse/beskæftigelse
Uddannet som lærer i 1971 og som speciallærer i 1990
Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter)
Har rejst det meste af mit liv, og boede i to år i Polen, et og et halvt år i England og
delvis i Tunesien i et år. Har siden rejst i omkring 20 andre lande.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
Efter at have været i Palæstina to gange om året i tre år, var jeg meget opsat på at
kende mere til problematikken i Mellemøsten, og der var FTW en stor mulighed for at
komme tættere på. Jeg deltog i 2009 i cykelturen gennem Libanon, Syrien, Jordan og
Vestbredden. Siden har det ikke været muligt, men jeg har været i bestyrelsen i FTW
siden, og har bl.a. arrangeret ugekurser i AIC i Palæstina og her de sidste år været
primusmotor ved oprettelsen af en legeplads i Yatta finansieret af internationale FTW.

Hvad forventer du at få ud af det?
Jeg fik et fantastisk sus, når vi mødte lokalbefolkningen, da vi cyklede i 2009, samtidig
med at kontakten med kvinder fra hele verden er en forrygende oplevelse. Jeg håber det
bliver lige så stort denne her gang.

Hvad tror du, du kan bidrage med?
Venskab og ro, når ting bliver svært.

Thea Pedersen

Uddannelse/beskæftigelse
Jeg er journalist. Har stort netværk og vil meget gerne selv dække turen fagligt til danske
medier også, hvis jeg får lov at komme med.

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter)
Jeg elsker at rejse og har rejst en hel del gennem årene rundt om i verden – fra camping i Afrika, vandring i Norge til trekking i USA og arabisk sprogskole i Egypten og Libanon.

Jeg har desuden været bosiddende i Paris, Bruxelles og New York.

Jeg elsker at møde nye mennesker og nye skæbner, hvilket jeg bl.a. gør gennem mit arbejde, som har ført mig til alt fra Sydafrika, Rumænien, Egypten, og senest til Mosul, Irak.
Jeg kæmper desuden bravt med at lære arabisk, som jeg har gået til i nogle år. Sidste år var jeg på sprogskole tre måneder i bl.a. Beirut.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
Fordi konceptet er skønt, fordi jeg gerne vil opleve Libanon på en anden måde, og det har et velgørende formål, som jeg godt gad vi som dansker-gruppe kunne gøre endnu mere ud af; Som foreslået på intromødet – eks. bestræbe os på at få nogle af kvinderne i respektive flygtningelejre med op i sadlen for et par timer eller en dag – eller tænke bredere, måske på kvinder i respektive krisecentre.

Hvad forventer du at få ud af det?
At møde en flok skøre og skønne kvindfolk og mærke et særligt sammenhold.
At få en unik oplevelse og opleve et land på en helt ny måde.
At kunne gøre opmærksom på nogle universelle og/eller lokale problemstillinger for kvinder eller hjælpe nogle helt konkrete mennesker ud fra turens velgørende præmis.
(Hvis man derudover kan forvente at tabe et kilo eller to, så tager jeg det med også )!

Hvad tror du, du kan bidrage med?
Jeg tror, jeg kan bidrage med et godt humør, samarbejde og kreativitet – og min faglighed i form af netværk og vinkling af historier/artikler til medierne.

Pernille Hansen

Uddannelse/beskæftigelse:
Jeg har en BA i naturressourcer fra KU-LIFE, hvor jeg lærte om relationen mellem mennesker og natur. Jeg er uddannet friluftsvejleder, personlig træner og brandmand fra Beredskabsstyrelsen. Til næste år håber jeg på at kunne tage kandidaten i Global Refugees fra Ålborg universitet.

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter)
Min interesse for verdens mangfoldighed af mennesker og natur har ført mig vidt omkring. Jeg har boet sammenlagt 3 år i Kirkenes med Rusland som nærmeste nabo. Der arbejdede jeg som hundeslædefører og lærte gæster at køre hundeslæde. Jeg var heldig at kunne tage dem med på overnatningstur i en gammel hytte uden strøm og vand. I sommeren 2015 begyndte flere tusinde flygtninge at cykle over den russisk-norske grænse i Kirkenes. Da det blev november og minus 30 grader slog Norge alarm og et ankomstcenter blev opført. Jeg var med fra start og arbejdede der i et års tid, indtil det lukkede. Jeg arbejde som pædagog og var vild med mit arbejde! Senere blev jeg aktivitetsleder. Jeg har altid synes at sport og aktiviteter er en fantastisk måde at danne relationer og samarbejde på! Det var udfordrende og mit mest givende job til dato!

Mit arbejde gjorde mig endnu mere nysgerrig på Mellemøsten, og på aktiviteters betydning for flygtninge. Derfor rejste jeg til Jordan med Mellemfolkelig Samvirke. Der var jeg på et 3 ugers højskole ophold. I marts var jeg 6 uger i Grækenland for at arbejde som frivillig i en flygtninge lejr. Hver dag lavede jeg aktiviteter for flygtninge familier og uledsaget unge: Sport, engelsk og tysk undervisning, tegning og maling mm.

Jeg har nok altid haft lidt krudt i røven og vil se verden med mine egne øjne. Som lille spillede jeg fodbold, og det har været min livs investering. For hele verden elsker fodbold, og det er en god måde bryde isen på. Sammen med 9 andre og en guide har jeg krydset indlandsisen, unsupported. Det blev til 35 dage på isen og det var ingen solo præstation. Det var fedt og enormt givende at kæmpe for det fælles mål. Jeg har løbet ekstremløb i Amazonas junglen 2 gange. Begge var 220 km i gennem junglen over 7 dage og jeg var selvforsynende. Jeg har deltaget i ekstremløb i Tanzania, hvor jeg fik nye venner og besøgte dem i Zimbabwe. Der cyklede vi gennem dele af landet. Ingen af de løb jeg har deltaget i har jeg gjort for medaljen skyld, men for eventyret. Da jeg mødte min nuværende kæreste for 4 år siden lokkede jeg ham med ud på en tandemcykeltur gennem Polen og Tyskland. Ellers kan jeg fortælle at jeg er utrolig glad for rødvin, kan bestille en vandpipe og fem humus på arabisk, og prøver stadig at lære syrisk dans.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
Fordi jeg synes at det er en fantastisk mulighed! Jeg brænder for at bruge sport til at skabe social forandring og danne relationer på tværs af kulturer. Gennem mit arbejde og rejser har jeg mødt masser af fantastiske mennesker fra Mellemøsten, og er meget berørt af udviklingen dernede. Det samme gælder den fremmedhadske retorik der nogle gange er i Danmark. FTW er en unik mulighed for fællesskab på tværs af kulturer og samtidigt en unik mulighed for at få ny viden. Og som skal formidles videre til dem der ikke har den mulighed at rejse derned.

Hvad forventer du at få ud af det?
En masse læring, personlig udvikling, netværk og venskaber og oplevelser for livet!!

Hvad tror du, du kan bidrage med? 
Min erfaring med at planlægge lange ture, gå på mod og godt humør! Og så kan jeg lave de fleste reparationer på cykler.

Berit Sonne Amhild

Uddannelse/beskæftigelse:
Uddannet håndarbejdeslærer fra Håndarbejdet Fremmes seminarium i 2000 og har taget en diplomuddannelse i Socialformidling i 2016. Er pt. I gang med en uddannelse i konfliktnavigation.

Jeg arbejder på et bosted for unge med psykiatriske udfordringer som pædagogisk medarbejder og kontaktperson for 2-3 unge ad gangen. Jeg har været ansat der i 9 år. Derudover har jeg lige meldt mig som frivillig på børnetelefonen, da jeg mener det kan gøre en stor forskel for børn og unge at have mulighed for at tale med en lyttende og ikke-dømmende voksen om deres tanker og følelser.

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter): 
Jeg elsker at rejse og opleve. Har rejst en del i Asien med mine to børn på, som nu er 10 og 13 år. Jeg elsker at lære nye kulturer at kende og forstå et lands historie, kunst, natur og hvordan det er at leve og bo i det givne land.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
Jeg synes det lyder som en spændende, givende og inspirerende måde at rejse på. Jeg er nysgerrig på at møde kvinder fra flere forskellige lande, tale med dem og møde dem der hvor vi både er ens og forskellige. Jeg mener det er en meget unik chance for at få. Jeg har hørt om det fra Kit, som var i Iran sidste år og som vist er medstifter af foreningen i Danmark.

Hvad forventer du at få ud af det?
Jeg forventer først og fremmest at lære en masse dejlige kvinder at kende. Der udover forventer jeg at tilegne mig en masse spændende viden om Libanon og opleve landet på en anden måde end det ellers ville være muligt.

Hvad tror du, du kan bidrage med?
Jeg tror jeg kan bidrage med nysgerrighed, åbenhed, gå på mod og godt humør. Derudover mener jeg selv, at en af mine styrker er at møde og forstå mennesker i forskellige livssituationer og med forskellige historier og baggrunde, da det netop er dette jeg gør i mit professionelle arbejde og er det jeg som menneske er drevet af. Derudover betyder fællesskaber meget for mig, da det er i fællesskaber og interaktionen i mellem mennesker, at vi både forstår os selv og de andre. Jeg tager på ølejr, hver sommer, hvor vi er 100 mennesker (både voksne og børn) der bor, spiser og hygger os sammen i en uge. Jeg har denne slags fællesskaber oplevet en samhørighed og lykkelig væren, som jeg ikke har fundet andre steder.

Ilse Fjalland

Uddannelse/beskæftigelse:
cand. pharm. / pensioneret, tidligere studiechef på Farmaceutisk Universitet

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter)
friluftsinteresser med motion, vandring, cykling, langrendsski, kajakroning, vinterbadning mm.

Arbejder frivilligt i Dansk Flygtningehjælp - kan rigtig godt lide at tale med mange forskellige mennesker med forskellig kultur- og landebaggrund, og at hjælpe dem, der har brug for hjælp med lektier, samtaler med kommunen, jobsøgning og meget mere. Jeg har nu i 4 år været medlem af Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg og har herigennem fået stor indsigt i de store flygtningeproblemer rundt omkring i Verden. Jeg har besøgt flygtningelejre/centre i Iraq og Jordan med Dansk Flytningehjælp samt på Vestbredden med FTW

På mine mange forskellige rejser rundt om i Verden gennem et langt liv har jeg udover naturoplevelser interesseret mig meget for at møde den lokale befolkning og at høre om og tale med dem om deres livsbetingelser.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
En fantastisk mulighed for at kombinere min interesse for at møde mennesker fra forskellige kulturer med friluftsliv og natur, samtidig med at der er et stærkt ønske om at bidrage til kvindernes aktive interesse og deltagelse i samfundsudviklingen, herunder aktiviteter, der søger at fremme fredsmulighederne i Mellemøsten.

Hvad forventer du at få ud af det?
En meget spændende oplevelse, som øger min viden om forholdene i Libanon, ikke mindst hvordan landet kan magte at hjælpe de mange flygtninge i landet, og hvorledes de tackler det med hjælp fra de mange internationale ngo-organisationer, bl.a Dansk Flygtninghjælp. Jeg har ikke tidligere været i Libanon.

Hvad tror du, du kan bidrage med?
Måske et møde med Dansk Flygtningehjælp om forholdene i Libanon Bla. bidrage med at skive dagbog for 1-2 dage Fortælle om mit/vores forskellige indtryk fra rejsen, når vi er kommet hjem

Olivia Jonassen

Uddannelse/beskæftigelse:
Journaliststuderende

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter)
Jeg har hele mit liv rejst meget. Jeg har været på mange forskellige slags rejser. En af dem, som har været med til at skærpe min interesse i denne retning, var i 2013, hvor jeg var i Palæstina og var med til at bygge en legeplads på et børnehjem.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
Jeg har valgt at deltage i FTW, fordi jeg synes, at det er en super fed måde at rejse og sprede et budskab på, og fordi at FTW står for mange af de samme værdier, som jeg selv står for.

Min mor (Helle Jonassen) har været en del af FTW i mange år efterhånden, så det er her igennem, jeg har hørt om det - og også derfra min interesse er opstået. Nu vil jeg gerne selv være en del af de spændende og vigtige oplevelser, jeg har hørt om i mange år.

Hvad forventer du at få ud af det?
Jeg forventer at få udvidet min horisont mht., hvordan andre mennesker har det i andre dele af verden. Jeg forventer at opleve nogle vigtige ting, som jeg kan fortælle videre til folk herhjemme i Danmark. Derudover forventer jeg også at få en uforglemmelig oplevelse ud af at cykle sammen med flere hundrede kvinder fra andre lande.

Hvad tror du, du kan bidrage med?
Jeg tror bl.a., jeg kan bidrage med ung energi til FTW. Derudover vil jeg gerne være med til at dække nogle af de oplevelser/begivenheder, som vi møder undervejs på turen med billeder og ord, så Danmark og resten af verden kan få et indblik i, hvad denne tur går ud på, og ikke mindst hvad FTW står for.

Ingerrethe Riis

Uddannelse/beskæftigelse
Gymnasielærer pensioneret i 2008 – underviste i 38 år i dansk,
religion og psykologi på Kalundborg Gymnasium

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter):
Jeg er ikke den store rejsende, men har efter at være blevet pensioneret deltaget i FTW’s cykeltur i 2009 (Libanon, Syrien, Jordan og Palestina. I årene efter har jeg 3 gange a 14 dage været i Palestina. Har siden 2008 været meget engageret i Besættelsen og palæstinensernes vilkår under denne.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
Turen i 2009 var en stor oplevelse for mig. Både det at færdes i disse lande – og at møde kvinder fra hele verden, der satte pris på at rejse på den måde.

Hvad forventer du at få ud af det?
Ny indsigt, viden, nye møder med deltagere med samme mål

Hvad tror du, du kan bidrage med?
Godt humør :) - afbalanceret gemyt. Noget viden.

Pernille Brünings

Uddannelse/beskæftigelse:
Sygeplejerskestuderende

Interesser og lidt om dig selv (gerne om dine rejseaktiviteter)
Jeg interesser mig for at hjælpe mennesker, som ikke har de samme muligheder, som mig selv. Og samtidig er jeg glad for at opleve andre kulturer og andre måder at leve på end det, jeg kender. I sommers var jeg i Cambodia som frivillig på et folkesundhedsprojekt. Og har tidligere været i Nepal som frivillig på et børnehjem. Derudover skal jeg til Sri Lanka her i foråret på udveksling i to en halv måned.

Hvorfor du har valgt at deltage i FTW?
Jeg har hørt om FTW igennem min veninde Olivia og hendes mor Helle. FTW er et fedt projekt på mange måder – med et formål, som jeg finder virkelig vigtigt. Jeg skulle i dette forår have været på udveksling i Palæstina – hvorfor jeg i forvejen har stor interesse for mellemøstlige lande. Turen blev desværre aflyst, men jeg ser cykelturen til Libanon som en anden spændende og lærerig oplevelse.

Hvad forventer du at få ud af det?
Jeg forventer at blive klogere, få nye bekendtskaber og blive udfordret - både mentalt og fysisk, samt blive udfordret på min forståelse af hvordan forholdene i Libanon er. Derudover forventer jeg at blive en unik oplevelse rigere både personligt men også fagligt. Jeg håber, at jeg vil kunne bruge erfaringer fra denne tur til fremtidige projekter i samme boldgade.

Hvad tror du, du kan bidrage med?
Jeg kan bidrage med mit oprigtige engagement og mit gode humør – selv i pressede situationer. Jeg kan læse og forstå en smule arabisk, og så er jeg med min sygeplejerskeuddannelse i ryggen god til at sætte et plaster på såret, hvis det skulle blive nødvendigt :)

Annebett Koch

Uddannelse
Socialrådgiver

Interesser og lidt om dig selv
Har rejst b. l .a  rejst i Malaysia-Grækenland-Polen-Tyskland-Schweiz.
Jeg interesserer mig for mennesker og hvordan de lever,
Jeg er et socialt menneske, der prioriterer mit netværk og venner
Er politisk engageret.
Interesserer mig for kunst-litteratur-musik.
Dyrker forskellige former for sport og deltager i diverse cykelløb.
Nyder at cykle i naturen.
Som en selvfølge er jeg meget glad for min familie, d.v.s  børn, børnebørn og kæreste.

Hvorfor har du valgt at deltage i FTW.?
Jeg deltog i cykelturen 2009,som kom til at betyde meget for mig. Et er at læse om, hvad der foregår, noget andet  er at få en dybere fornemmelse heraf. Det var en øjenåbner for mig. 
Jeg holder meget af at cykle.
Jeg finder det væsentlig at forsøge at arbejde for fred i verden.
Jeg interesserer mig for kvinders situation.

Hvad forventer du  at få ud af det.?
-at lære noget
-opleve  Libernon
-fællesskab sammen med de andre deltagere
-undervejs på cykelturen at møde en anden kultur
-en god cykeltur
-måske komme i kontakt med de mennesker, der bor der.

Hvad tror du, at du kan bidrage med?
En positiv indstilling-gode humør-initiativer-gå på mod
Benene på jorden-ikke bange for udfordringer
Videreformidling af vores oplevelser

Anne Johansen